Как се чувства първата ваксинирана срещу К19

91-годишната Маги смята, че имунизацията е най-доброто нещо, което е правила

Как се чувства първата ваксинирана срещу К19 | StandartNews.com

Жената, която е първият човек в света, ваксиниран срещу новия коронавирус извън изпитанията, призова всички да си сложат втора доза, предаде ДПА.

Маги Кийнан беше ваксинирана с препарата на Pfizer/BioNTech през декември миналата година и вече е получила и втората доза. Тя разговаря с ръководителя на Националната здравна служба на Англия Саймън Стивънс и здравни работници по Zoom. Кийнан каза, че за нея е чест да е първия човек в света, защитен от Ковид-19.

"Повтарям на всички да отидат и да се ваксинират, защото това е най-доброто нещо, което съм направила. Надявам се всички да го направят. Няма нищо страшно. Дори не усещаш болка", каза 91-годишната жена и добави, че рекорден брой британци се явяват за втора доза от ваксината на AstraZeneca.

След съобщенията за предизвиканите от нея тромби, макар и в редки случаи, Великобритания промени препоръката си на какви хора да се поставя тази ваксина - над 30 години. Повече от 33 милиона души във Великобритания са получили една доза от ваксина срещу новия коронавирус, а над 10,77 милиона - две дози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай