Професор с анализ на израелско-палестинския конфликт

Афсар Али с прогноза за идеологическата война на Палестина

Професор с анализ на израелско-палестинския конфликт | StandartNews.com

 

За да се установи и поддържа мир и прогрес на земята, трябва да бъдат направени следните стъпки с основен приоритет от миролюбивите жители на света по отношение на израело-палестинския конфликт. Това пише в анализ професорът по математика в Йорския университет Афсар Али в списанието MG.

Според него мюсюлманските владетели трябва да усетят идващата опасност от Израел - като техен съсед, както и да се обединят за собственото си оцеляване. Миролюбивите граждани по света трябва да изискват от ООН да спре незабавно разширяването на израелската колония, както и да настояват да отпадне Veto Power.

Професорът смята, че консолидацията на мощта на Израел в богатия на петрол - Близкия изток и едностранното завземане на енергийни източници в сътрудничество със Запада ще наруши настоящия баланс на силите в света. Според него световните лидери трябва да осъзнаят тази идваща опасност. А фактът, че след десетилетия на окупация и години на постоянна блокада Израел не успя да убие духа показва, че Палестина води идеологическа война, а не търси материална печалба.

Победата ще е на нейна страна, защото както учи свещеният Коран - истината разсейва лъжата, пише професор Али.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай