Президентът Тръмп опроверга, че работи твърде малко

Имам повече часове от почти всички предишни президенти, обяви той в Туитър

Президентът Тръмп опроверга, че работи твърде малко | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп опроверга публикациите, според които той работи твърде малко, съобщи РИА Новости. Изданието Axios публикува графика на държавния глава, в който голяма част от работното му време е описано като "работа с документи“, без да се казва какво точно означава това.

"Медиите успяха да получат работния ми график - беше много лесно. Но това трябваше да се съобщи по положителен, а не отрицателен начин. Когато се използва терминът "работа с документи", обикновено работя, не се отпускам. Всъщност вероятно работя повече часове, отколкото почти всички предишни президенти”, пише Тръмп в Туитър.

Според Axios ситуацията е обратната. До 60% от работното време на Тръмп е заложено на "работа с документи“ в Овалния кабинет, по-специално от 8 до 11 часа всеки работен ден. Всъщност, съобщава изданието, по информация от шест различни източника, Тръмп никога не се появява в Овалния кабинет по-рано 11 часа.

Ставайки от леглото около 6 сутринта или дори по-рано, Тръмп гледал телевизия цяла сутрин, чете вестници, говори по телефона с асистенти, членове на Конгреса и приятели, съобщава изданието.

Според графика първото събитие от 11 и 11.30 часа е брифинг със служители на разузнаването или половинчасова среща с шефа на администрацията на Белия дом. Понякога само 1 час на ден се разпределя за срещи, а останалите 7 часа - за работа с документи, пише изданието и допълва, че в графика на Тръмп имало и много спонтанни и конфиденциални срещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай