Пожарите в Австралия взеха две жертви

Около 1500 пожарникари се борят с над 70 пожара, които бушуват в най-многолюдния австралийски щат Нов Южен Уелс

Пожарите в Австралия взеха две жертви | StandartNews.com

Двама души са загинали, няколко са в неизвестност, а над 30 са ранени при пожари в засегнатата от суша източна част на Австралия, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на официални източници.

Повече от 150 къщи са разрушени от огъня. Около 1500 пожарникари се борят с над 70 пожара, които бушуват в най-многолюдния австралийски щат Нов Южен Уелс. Най-интензивни са пожарите в североизточната му част, където ситуацията се усложнява от силни ветрове.

Пожарникарите са открили тялото на една от жертвите в изгорена кола близо до Глен Инис. Другата жертва, жена, открита в безсъзнание и със сериозни изгаряния в същия район, е починала в болница. Седем души са в неизвестност в района на пожара край Глен Инис, като властите очакват броят им да се увеличи.

Стотици хора са били евакуирани от домовете си по крайбрежието на Нов Южен Уелс заради пожарите. Мнозина са прекарали нощта в евакуационни центрове, други са спали в автомобилите си.

В щата Куинсланд горят почти 50 пожара. Поне една къща е изгоряла, а 6000 души са били евакуирани от три селища в югоизточната част на щата.

Ежегодният сезон на пожарите в Австралия, който достига връх през лятото в Южното полукълбо, тази година започна по-рано след необичайно топлата и суха зима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай