Полицията прекъсна сватба с 400 гости в Англия

Организаторът на сватбата ще бъде глобен с до 10 000 паунда

Полицията прекъсна сватба с 400 гости в Англия | StandartNews.com

Британската полиция съобщи, че спряла сватбено парти с 400 гости в нарушение на правилата за COVID-19, които позволяват до шест души да се събират, предаде Ройтерс.

Понастоящем сватбите трябва да се провеждат само при „изключителни обстоятелства“.

Полицията открила голямото събиране в Стамфорд Хил, в северната част на Лондон, с покрити прозорци. Организаторът на сватбата ще бъде глобен с до 10 000 паунда (13 700 долара), а на други пет са наложени наказания от 200 паунда.

„Това беше напълно неприемливо нарушение на закона“, каза главният детектив Маркус Барнет. „Хората в цялата страна правят жертви, като отменят или отлагат сватби и други тържества, и няма оправдание за този тип поведение.“

Сватбата е била в училището Yesodey Hatorah, което обслужва еврейските семейства Хареди в района, дом на най-голямата православна еврейска общност в Европа.

„Ние сме абсолютно ужасени от снощното събитие и го осъждаме с най-силните възможни изрази“, се казва в изявлението на училището. „Външна организация беше отговорна за пускането на залата и ние не знаехме за сватбата“, добави училището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай