Починалите досега в Гърция са 32-ма

Здравните власти на Гърция потвърдиха за 95 нови случая на коронавирус в събота, като общият им брой достигна 1061

Починалите досега в Гърция са 32-ма | StandartNews.com

Здравните власти на Гърция потвърдиха за 95 нови случая на коронавирус в събота, като общият им брой достигна 1061, откакто беше регистрирано първото заразяване в страната на 26 февруари. Представителят на здравното министерство Сотирис Циодрас заяви, че досега 32 души са починали заради Covid-19.

Гърция въведе полицейски час до началото на април, като ограничи движението на хората с малки изключения. Страната също така затвори границите си за граждани извън ЕС, както и за тези от Италия и Испания, за да се ограничи разпространението на вируса.

Нарастването на новите инфекции в Гърция досега бе постепенно и стабилно.

Министърът на развитието Адонис Георгиадис каза по-рано в събота, че ограничителните мерки ще бъдат удължени след 6 април, без да предостави допълнителни подробности.

В същото време смъртните случаи в Турция заради коронавируса се увеличиха с 16 до общо 108, като броят на потвърдените случаи нарасна с цели 1704 на 7402, каза здравният министър Фахреттин Коджа. Той добави в Туитър, че през последните 24 часа са проведени 7671 теста, което доведе общия брой на тестваните за Covid-19 в страната до 55 644 от началото на епидемията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай