Петима минувачи ранени при престрелка в Ню Орлиънс

Престъпникът бе прострелян смъртоносно от полицията и почина в болница

Петима минувачи ранени при престрелка в Ню Орлиънс | StandartNews.com

Петима невинни минувачи са ранени при престрелка между полицаи и заподозрян край популярния за туристите Френски квартал на Ню Орлиънс в неделя вечерта, съобщи полицията.

Полицията е застреляла заподозрения. Всички ранени са били на автобусна спирка. Един от тях е в критично състояние, каза шефът на полицията в Нови Орлеан Шон Фъргюсън пред репортери.

Фъргюсън обясни, че служителите са направили опит да разпитат човек във връзка с неотдавнашни грабежи, когато той извадил оръжие и открил огън.

Полицаите отвърнали на стрелбата, и при тази размяна на изстрели били ранени петима невинни минувачи.

В крайна сметка престъпникът бил смъртоносно ранен и по-късно починал в болница. Той бе шестият загинал в 7 различни престрелки в Ню Орлиънс през уикенда.

Това е поредният случай, който поставя въпроса за разпространението на огнестрелни оръжия в Съединените щати, където оръжията са свързани с повече от 40 000 смъртни случая през 2017 г.

В петък в покрайнините на Чикаго американец, който бил уволнен от работата си, застреля петима свои колеги в една фабрика. Той също рани петима полицейски служители, преди да бъде застрелян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай