Песков разказа как боледува от коронавируса

Дмитрий Песков и съпругата му, фигуристката Татяна Навка, са се заразили с коронавируса

Песков разказа как боледува от коронавируса | StandartNews.com

Прессекретарят на руския президент - Дмитрий Песков - е описал хода на заболяването, след като беше хоспитализиран с положителен тест за коронавирус. Според него в началото се е разболял един от колегите му и от 1 май е трябвало да бъде в самоизолация.

Говорителят на Кремъл е разказал, че в първия ден след откриването на коронавируса той не е имал симптоми на заболяването, но след това температурата му се е повишила. „И Таня (съпругата на Песков Татяна Навка - бел.ред.) също се разболя, температурата й беше още по-висока. Два-три дни лежахме вкъщи. Температурата беше около 37,4 през деня и 37,8 през нощта “, казал Песков.

Според прессекретаря на президента, той е бил диагностициран с двустранна пневмония. „И има още една особеност свързана с това, че не COVID-19, а организмът изяжда белия дроб“, споделил той.

На въпрос за тактиката на лечението Песков отговори, че лекарите знаят какво да правят. „Има пълна взаимопомощ по отношение на споделяне на технологии и протоколи за лечение. С това се занимават много знаещи хора“, добавил Песков.

На 12 май стана известно, че Дмитрий Песков и съпругата му, фигуристката Татяна Навка, са се заразили с коронавируса. Съпрузите са в болница под наблюдение на лекарите, като според Навка "с тях всичко е наред".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай