От 1 октомври: Зелена карта, само ако имаш ваксина

Изключение се прави само за деца под 12 г.

От 1 октомври: Зелена карта, само ако имаш ваксина | StandartNews.com

Американските имиграционни служби обявиха, че ваксинацията срещу COVID-19 става задължителна от 1 октомври за медицинските прегледи, необходими за издаването на имигрантски визи, пише bg-voice.com.

Новото правило идва по препоръки на Центъра по контрол и превенция на заболяванията (CDC). С него ще трябва да се съобразят всички кандидати за зелена карта.Медицинският преглед е задължителен за желаещите да започнат нов живот в САЩ. Лекарската проверка се извършва от лицензирани медици, които работят с американските посолства.

След прегледа лекарят попълва документи, които отразяват здравословното състояние на пациента, както и неговия имунизационен картон.От началото на следващия месец кандидатите ще трябва да имат доказателство за получена ваксина срещу коронавирус в техния имунорегистър.В зависимост от вида ваксина, там ще трябва да бъдат вписани и датите на получените дози. Неофициално представени документи ще бъдат считани за невалидни.

Изключения

Имиграционните посочват, че в някои случаи за следните категории може все пак да се направи изключение от встъпващото в сила правило. По-долу изброените няма да бъде нужно да представят доказателство за ваксинация:

* Кандидати под 12-годишна възраст

* Кандидати с документ, удостоверяващ, че здравословното им състояние не позволява да бъдат ваксинирани

* Кандидати от страни или райони, в които ваксината не е достъпна или са налични твърде малък брой дози.

Изключение няма да бъде правено за кандидати, прекарали коронавирус и изградили естествен имунитет.Имиграционните власти съветват всички, на които им предстои процедура за изкарване на имигрантска виза, да започнат подготовката си за преминаване на медицинския преглед възможно най-скоро, тъй като новото правило ще доведе до допълнителни забавяния най-вече поради необходимия за пълна ваксинация няколкоседмичен период от време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай