Опаковаха Триумфалната арка /Фото/

В следващите дни предстои инсталирането и на 3000 метра червено въже, което ще обрамчва драперията

Опаковаха Триумфалната арка /Фото/ | StandartNews.com

Париж днес се събуди различен. Емблематичната Триумфална арка вече е покрита с драперии от синкаво сребрист плат, така както я е нарисувал Кристо - световния артист от български произход. Това е своеобразна кулминация на работата на екипа, ръководен от Владимир Явашев, който започна работа през април.

25 000 квадратни метра от плата бяха спуснати на отделни панели от козирката на арката. В реализирането на арт проекта участват професионални катерачи, които помагаха за опаковането на мемориала, висок цели 50 метра.

В следващите дни предстои инсталирането и на 3000 метра червено въже, което ще обрамчва драперията. Произведението трябва да бъде завършено на 18 септември и ще бъде пред очите на посетителите за 16 дни. Желанието на Кристо, който напусна този свят миналата година, беше неговият екип да реализира творбата му. Тя се осъществява в партньорство с Центъра за националните паметници на Франция. Първите рисунки на Кристо за опакована Триумфална арка са от началото на 60-те години на миналия век. Сега, 60 години по-късно, произведението ще бъде факт.

Фото БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай