Огнен ад на Самос, евакуират туристи

В половин Гърция властите са под тревога заради пожари

Огнен ад на Самос, евакуират туристи | StandartNews.com

 Пожари на гръцкия остров Самос е принудил властите да евакуират стотици туристи от хотелите. Поне 1000 души са изведени от град Питагор, съобщиха гръцки медии. 

 70 пожарникари и 13 машини се борят с огъня в източната част на острова. Става въпрос за не много голям фронт, но се разпространява близо до хотелите“, заяви кметът града Христодулос Севастакис пред местната телевизия Скай.

Той уточни, че градът не е в опасност. Плавателни съдове на бреговата охрана са евакуирали група туристи от два плажа.

Висок риск от горски пожари през почивните дни има в шест района на Гърция, съобщи Генералният секретариат за гражданска защита. Властите в Атика, включително на остров Китос, в северния Егейски район, в части от Пелопонес и в в райони на Централна и Западна Гърция, както и в Източна Македония и Тракия са под тревога. На остров Корфу огнеборците са мъчеха да овладеят голям пожар в региона Критика, като се наложи превантивна евакуация на няколко къщи.

На югоизточния егейски остров Лерос, също с превантивна цел, бе евакуирана местната болница, а туристи се оказаха временно блокирани на един от плажовете. Пожари избухнаха и в Неа Манолада (Югозападна Гърция), в Аркадия на полуостров Пелопонес и в Аспропиргос в западна Атика, пише "Катимерини".
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай