Нов удар по неваксинираните в Гърция

Не може без ваксина да се влиза на закрито

Нов удар по неваксинираните в Гърция | StandartNews.com

От утре в Гърция действат много строги антиковид ограничения, което се очаква да предизвика нова вълна от протести.

Гръцкото правителство обещава намаляване на някои данъци и още помощи за социално слаби семейства. В своята реч в Солун при откриването на международното търговско изложение премиерът Мицотакис обеща мерки и срещу високата цена на тока.

Премиерът обаче беше посрещнат от многохилядна демонстрация срещу прилаганата от консерваторите политика, предава БНТ.

От утре в страната ковид тестовете стават задължителни за всички неваксинирани при посещения на закрито. Неваксинираните служители в частния и държавния сектор трябва да представят негативни тестове за ковид по два пъти седмично на работното си място. Същото се отнася за учениците.

На многохиляден протест в Солун гърците застанаха срещу задължителното ваксиниране, срещу строгите автиковид мерки, които реално поставят под локдаун неваксинираните. Безработица, ниските заплати, високите цени на стоките от първа необходимост доведоха до гнева на демонстрантите пред панаирното градче. Протестите ще продължат, категорични са хората.

"Младите хора до 29 години на пълен щат без предишен трудов стаж ще бъдат субсидирани от държавата с 1200 евро в продължение на шест месеца. 600 ще отиват при работодателя за намаление на разходите за възнаграждения, а останалите 600 ще бъдат добавка към заплатата на младите хора", заяви Кириакос Мицотакис - премиер на Гърция.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай