Най-известният барман се озъби на властите

Тим Мартин притежава най-големите пъбове във Великобритания и Ирландия

Най-известният барман се озъби на властите | StandartNews.com

 

Най-известният барман, както го наричат по целия свят - шефът на  JD Wetherspoon Тим Мартин, се възмути от властите и политиките им по време на пандемията, пишет Bloomberg. Той е собственик на най-голямата верига пъбове във Великобритания и Ирландия.

Мартин разкритикува ограниченията на правителството спрямо ресторанти, барове и пъбове, които предвиждат задължително носене на маски, дистанция и ограничено работно време. Той заяви, че говори от името на много свои колеги и припомни реч на милиардера Уорън Бъфет. Собственикът на Berkshire Hathaway в писмо от 1990 година до акционерите на компанията си пише, че не трябва сляпо да се следват указанията на ръководството, а всеки трябва да действа адекватно и целесъобразно спрямо индивидуалните особености.

Само така ще продължи да действа първия закон на Нютон, казва Мартин. Според закона всяко тяло запазва състоянието си на покой или на равномерно и праволинейно движение дотогава, докато външна сила не го изведе от това състояние.

Мартин, който е и най-големият поддръжник на Брекзит, заявява, че фирмата му JD Wetherspoon тази година ще реализира първата си загуба от 1984 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай