Нарочен за уволнение застреля петима колеги

След 90-минутна драма убиецът бе елиминиран в Орора край Чикаго

Нарочен за уволнение застреля петима колеги | StandartNews.com

Петима души загинаха при стрелба, която откри в Орора, щата Илинойс, 45-годишен работник във фирма, нарочен за уволнение в петък, съобщи NBC. Гари Мартин, който работел във фирмата „Хенрик Прат“ от 15 г., решил да мъсти с пистолет за изгонването си. Убитите са служители на фирмата. Орора е 200-хиляден град на около 60 км западно от Чикаго. 

Полицията пристигнала бързо на мястото на стрелбата, при претърсването на огромния производствен комплекс агентите се натъкнали на стрелеца, започнала престрелка помежду им.

Тежко въоръжени полицаи участваха в хайката

Петима агенти били ранени, още един получил контузия в коляното при бойните сцени. След час и половина полицаите простреляли смъртоносно нападателя, в когото открили пистолет Smith&Wesson.

Идентифицираха убиеца като 45-годишния Гари Мартин

Още не е ясно дали нароченият за уволнение служител е пристигнал на работа с оръжието си или се е върнал вкъщи, за да го вземе. 

“До този момент има петима загинали, шестима полицаи са ранени, но всички са в стабилно състояние“, съобщи шефът на местната полиция Кристен Зиман. Тя уточни, че нито един от простреляните й колеги не е с опасност за живота.

Президентът Доналд Тръмп поздрави полицаите, които рискуваха живота си в престрелката с убиеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай