Напрежение! Ердоган се закани на Израел

Разговаря с президента на Иран

Напрежение! Ердоган се закани на Израел | StandartNews.com

 

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в разговор с държавния глава на Иран Хасан Рухани, че международната общност трябвало да даде урок на Израел, свързан с ескалацията на конфликта с Палестина. Това пише Ердоган като пост в социалните мрежи и бе препечатан от Риа Новости.

„Проведох телефонен разговор с президента на Иран Хасан Рухани. Обсъдихме нападението на Израел над Палестина и отношенията между Турция и Иран. Отбелязах, че Турция най-остро реагира на нападенията на Израел и продължава да го прави. Подчертах, че международната общност е длъжна да предаде силен урок на Израел заради безразсъдните им нападения“, пише руската агенция като цитира думите на Ердоган.

В петък заместник-председателят на турския парламент по международните въпроси Ахмет Чонкар заяви, че Турция обмисля да влезе с войска в Източен Йерусалим.

По-рано Ердоган сравни обострения конфликт между Израел и Палестина с „окупацията“ на Нагорни Карабах. Той подчерта, че в Турция е разпален гнева срещу Израел, защото „там са минали всички граници“ и обеща да помогне на палестинците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай