Меркел изслуша химна седнала

Меркел изслуша химна седнала

Меркел изслуша химна седнала | StandartNews.com

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изслуша седнала химните на Германия и на Дания по време на срещата си с датския министър-председател Мете Фредериксен в Берлин, съобщава "Ди Велт”.

За трети път в рамките на три седмици германският канцлер получи пристъп на треперене по време на срещата си в Берлин с премиера на Финландия Анти Рине. Въпреки че продължи около минута, той беше по-силен от предишните.

Изданието посочва, че пристъпите на треперене се появяват, когато Меркел трябва да стои права дълго време. По тази причина двете с 41-годишната Мете Фредериксен изслушаха седнали химните на двете държави, като протоколът е претърпял промяна по настояване на германския канцлер.

Телевизионният канал N-tv излъчи кадри от срещата на Меркел с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, по време на която тя получи силен пристъп на тремор. В подобна ситуация изпада и на разговорите си с президента на Украйна Владимир Зеленски. Тогава канцлерът обясни състоянието си с обезводняване и заяви, че след като е пила вода, се е почувствала по-добре. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай