Хърватия дарява 10 000 ваксини на Косово

Това съобщи хърватският външен министър

Хърватия дарява 10 000 ваксини на Косово | StandartNews.com

Хърватия дарява 10 000 дози ваксини срещу коронавирус на Косово, съобщи днес хърватският външен министър Гордан Гърлич Радман по време на посещение в Прищина, като добави, че Загреб ще продължи да лобира за признаването на независимостта на Косово, предаде Хина.

"Ние знаем, че това дарение ще бъде полезно в превенцията и защитата срещу пандемията, която, за съжаление, имаше сериозни последици за общественото здраве и цялостната икономическа ситуация в Косово", заяви Гърлич Радман на съвместна пресконференция с косовския външен министър Доника Гервала.

Той напомни, че Хърватия е била сред първите страни, които са признали независимостта на Косово."Ние сме много горди с това", посочи министърът, като добави, че Хърватия силно подкрепя присъединяването на Косово към международни и регионални организации и ще продължи да го прави.

Той напомни, че страната му неотдавна е решила да увеличи броя на своите войници в рамките на мироопазващата мисия в Косово (КейФОР). Хърватия е категорично против прекрояване на границите в Югоизточна Европа, подчерта още Гърлич Радман, предаде БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай