Карантината се харесва на британците, искат още

Хората открили значителни промени, като по-чист въздух и по-задружни общности

Карантината се харесва на британците, искат още | StandartNews.com

Не повече от 9% от британците искат живота им да се завърне към „нормалното“ след отшумяването на пандемията, показва проучване. Хората открили значителни промени по време на карантината, като по-чист въздух и по-задружни общности.

Повече от 54% от анкетираните в проучването на YouGov са заявили, че ще внесат промени в живота си и този на страната като цяло, извличайки си поуки от кризата.

42 на сто са казали, че сега оценяват много повече храната и други важни неща, а 38 процента готвят повече и не използват полуфабрикати. В същото време 61 на сто са започнали да харчат по-малко пари, 51 процента са установили, че въздухът, който дишат, е по-чист, а 27 на сто забелязват повече диви животни.

Според 2/5 от анкетираните има по-задружен дух в общностите, а 39% казват, че общуват по-често с приятели и членове на семейството.

В същото време кметът на Лондон Садик Хан настоя носенето на маски в градския транспорт да стане задължително. Британската столица е най-тежко засегната от пандемията от коронавирус, като градският транспорт е едно от местата, където спазването на социалното дистанциране е много трудно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай