ИДИЛ заплашва Ердоган

Неин боец нарича турския президент "арогантен тиранин"

ИДИЛ  заплашва Ердоган | StandartNews.com

„Заставането редом с кръстоносците няма да ти помогне срещу воините на халифата“, заканват се терористите

Терористичната организация ИДИЛ заплаши турския президент Реджеп Тайип Ердоган във видеозапис, публикуван снощи, съобщава БГНЕС.

„Хей, Ердоган, арогантен тиранин на Турция, не мисли, че мечовете на воините на халифата са далеч от теб“, казва боец на ИДИЛ на турски език, придружен от двама мъже, които държат автоматични пушки.

Със закрити лица бойците се заклеват във вярност към лидера на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади във видето, на което се виждат знамето на джихадистите и ракетна установка на заден план.

„Знай, че заставането редом с кръстоносците няма да ти помогне срещу воините на халифата“, заканват се бойците на Ердоган.

Видеото е излъчено по-малко от три месеца, след като Ал Багдади се появи във видеоклип, държащ карта с надпис "Вилает Турция" (провинция Турция на арабски). Картата по това време означаваше, че се очаква ИДИЛ да атакува и да разшири операциите си в Турция.

Последното голямо нападение на ИДИЛ в Турция бе през 2017 г., в навечерието на Нова година, в нощен клуб в Истанбул, в което бяха убити 39 души.

На свой ред турските власти в рамките на нападение срещу джихадистите арестуваха през юни тази година 20 бойци, за които се твърдеше, че са планирали терористични атаки.

"ИДИЛ ще продължи да се бори, докато вярата на Аллах не завладее целия свят", завършва мъжът във видеото, в което омаловажава американските операции срещу екстремистката мрежа в Сирия и Ирак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай