Гърция ще лекува туристи, ако се заразят

Също така ще им заплати допълнителния престой

Гърция ще лекува туристи, ако се заразят | StandartNews.com

Гръцката държава ще лекува туристи, които по време на почивката си са се заразили с коронавирус, и ще им заплати допълнителния престой, но туристите ще трябва сами да си купят обратен билет в случай на отлагане на заминаването им от Гърция заради болестта, каза за ТАСС изпълнителният директор на туристическата компания "Тез Тур Гърция" Димитрис Харитидис.

Той увери, че по закон всички големи хотели имат лекар или сътрудничат с лекар, а и по-малките хотели няма да имат проблем да повикат лекар и да предприемат нужните мерки в случай на зараза, допълва БТА.

Разболелите се от COVID-19 туристи ще бъдат лекувани в болница, но засега не е ясно дали ще бъде въвеждана карантина в хотела.

Харитидис каза още, че в хотелите ще бъдат запазени шведските маси, но ястията ще се намират зад плексигласова преграда и ще бъдат подавани от служител на хотела.

При системата ол инклузив ще действат същите правила - туристите няма да могат сами да си наливат напитки, това ще се прави от сервитьори.

Гръцките власти разрешиха от 15 юни полети на международните летища в Атина и Солун за туристи от 29 страни, включително от България.

Гражданите на тези страни ще могат да влизат в Гърция без карантина и тестове за коронавирус, но властите си запазват правото на избирателно тестване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай