Франция разследва „черните кутии" на Boeing 737 Max 8

Германия не разполагала с необходимия софтуер

Франция разследва „черните кутии" на Boeing 737 Max 8 | StandartNews.com

Снимка в Twitter показва, че тя е силно повредена

Френското бюро за разследване на авиокатастрофи (BEA) започна да изучава черните кутии на самолета Boeing 737 Max 8 на Ethiopian Airlines, който се разби на 10 март. "Делегацията на Етиопия, водена от главния следовател на ВЕА, пристигна в Бюрото за разследване на катастрофите и започна работа", съобщиха Етиопските авиолинии в Twitter.

По-рано BEA публикува снимка на една от черните кутии на Boeing 737 MAX. Снимката в Twitter показва, че тя е силно повредена.

Етиопия се обърна към Франция с молба да помогне за разчитане на записите на черните кутии, за да определи причините за разпадането на лайнера. Бюрото за авиационни инциденти в Германия (към което първо се обърнаха етиопските власти) отказа да участва в дешифрирането, тъй като не разполагало с необходимия софтуер за задълбочен анализ.

Трагедията се случи на 10 март, недалеч от град Дебре Зейт. Лайнерът е изпълнявал полет от Адис Абеба до Найроби. На борда на самолета е имало 157 души от 35 страни, всички те загинаха.

През последните шест месеца това е вече втората катастрофа с лайнер от този модел - на 29 октомври миналата година самолетът на индонезийската авиокомпания Lion Air се разби. В тази връзка повече от 50 страни по света забраниха експлоатацията на този модел самолети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай