Доналд Тръмп си писа 6+

Тръмп заяви, че "върши отлична работа" като президент

Доналд Тръмп си писа 6+ | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп си постави оценка "шест плюс" за своята дейност като държавен глава за почти двете години, откакто е на власт, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "Фокс нюз".

Попитан в интервю за "Фокс нюз" да оцени своята дейност, Тръмп отговори: "Вижте, мразя да правя това, но ще го направя. Поставям си "шест плюс". Това достатъчно ли е? Мога ли да отида още по-високо?"

Тръмп заяви, че "върши отлична работа" като президент, и даде за пример силния ръст на американската икономика и напредъка в уреждането на ситуацията на Корейския полуостров.

Държавният глава изрази съжаление по повод решението си да не посети Арлингтънското национално гробище във Вашингтон в Деня на ветераните.

"Трябваше да направя това", каза президентът, който рядко съжалява публично за свои решения.

"Бях извънредно зает заради телефонни разговори", обясни Тръмп, който беше разкритикуван, че е нарушил традицията и не е поднесъл венец на Гроба на незнайния воин, както са правили неговите предшественици на този ден.

Републиканецът Рик Скот вчера беше обявен за победител в оспорваната изборна надпревара в щата Флорида за място в американския Сенат, предадоха междувременно световните агенции, като се позоваха на резултатите от ръчното повторно преброяване на гласовете.

Изборните власти във Флорида заявиха, че според данните от повторното преброяване на гласовете, подадени на изборите на 6 ноември, Скот печели с 10 033 гласа пред демократа Бил Нелсън.

Резултатите показват, че Скот, който е настоящ губернатор на Флорида, е получил 50,05 процента от подадените 8,19 милиона гласа в щата, а Нелсън, който в момента е сенатор, е събрал 49,93 процента.

На изборите на 6 ноември републиканците увеличиха мнозинството си в Сената, а демократите получиха контрол върху Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

"Поздравления на Рик за една смела и увенчала се с успех кампания", незабавно написа в "Туитър" Доналд Тръмп. "Той беше голям губернатор и ще бъде още по-голям сенатор като представител на жителите на Флорида", добави Тръмп, цитиран от Франс прес и БТА.

Бил Нелсън, който е бил сенатор от Флорида от 2001 г. , призна поражението си вчера следобед.

В същия щат в събота, след повторно преброяване на гласовете, кметът на град Талахаси, демократът Андрю Гилъм, призна поражението си на изборите за губернатор и поздрави своя съперник републиканец, бившия конгресмен Рон Десантис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай