В Париж подпалиха банка и обраха магазини

Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да овладее насилието

В Париж подпалиха банка и обраха магазини | StandartNews.com

Демонстранти запалиха пожар в банка и обраха магазини в Париж при поредната събота на протести на "жълтите жилетки" във Франция срещу президента Еманюел Макрон и неговите либерални икономически реформи, съобщи Ройтерс.

Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да овладее насилието, което избухна след две седмици на относително затишие и намаляване на броя на участниците.

 

Снимка: Reuters

 

Клон на банка "Тарно" и два репа за вестници бяха подпалени на централния бул. "Шан-з-Елизе", което наложи намесата на пожарната.

 

Снимка: Reuters

 

Майка и дете бяха спасени от огнеборците, тъй като имаше опасност пожарът да обхване горния етаж на сградата, където те живеят.

Единайсет души, включително двама пожарникари, са пострадали при пожара, съобщи говорител на парижката служба за пожарна безопасност, цитиран от Асошиейтед прес.

 

Снимка: Reuters

 

Край Триумфалната арка демонстранти хвърляха павета по полицаи за борба с безредиците, които отвърнаха със сълзотворен газ.

 

Снимка: Reuters

 

Полицията е арестувала до момента над 80 души.

Демонстранти изпотрошиха и разграбиха магазини, както и луксозния ресторант "Фуке", на емблематичния парижки булевард.

 

Снимка: Reuters

 

Френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер съобщи, че броят на демонстрантите в столицата е 8000.

"Сред тези 8000 човека обаче има над 1500 буйстващи хора, които са там само за да трошат, да се бият и да нападат", каза Кастанер. Той добави, че са мобилизирани 1400 полицаи.

 

Снимка: Reuters

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай