Бунт на младите хора ли са размириците в САЩ?

Близо 40 милиона американци в момента са безработни, предимно млади хора

Бунт на младите хора ли са размириците в САЩ? | StandartNews.com

Младежите в САЩ се радикализират и политическите движения започват все повече да ги приобщават към себе си и те стават все по-радикални. Това каза пред бТВ бившият заместник външен министър Милен Керемедчиев в коментар на протестите срещу смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, починал в ръцете на полицията.

Той припомни, че такъв тип ескалация и напрежение има от 1960-те години в САЩ, още от убийството на Мартин Лутър Кинг и направи препратка към 91-ва година, когато бели полицаи в Лос Анджелис пребиха Родни Кинг, също чернокож, и тогава имаше огромни протести.

Пандемията допълнително увеличи напрежението, защото увеличи безработицата 8 пъти в САЩ и това е капката, която преля чашата. Близо 40 милиона американци в момента са безработни. Много хора протестират срещу това престъпление, но това беше бушонът, който изгърмя социалното напрежение и липсата на бъдеще, каза още Милен Керемедчиев.

По думите му има политизация на тези протести, които започнаха по мирен начин, и след това минаха в ескалация водеща до вандализъм. Тази политизация показва колко се радикализират левите движения в САЩ, допълни той.

Според него основният опонент на Доналд Тръмп в предстоящите избори е Александрия Кортес, която от една барманка става лидер на социалните движения и желания, и обещава безплатно здравеопазване и образования, и този социализъм набира все по-млади американци, а те стават все по-агресивни.

В някои от щатите, където демократите яхват тези протести, ще се използва Националната гвардия, идеята на Тръмп е да раздели протестиращите от вандалите и рязко да се успокои ситуацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай