Британците поведоха черната статистика в Европа

Повече от 32 000 души във Великобритания са починали от COVID-19

Британците поведоха черната статистика в Европа | StandartNews.com

Повече от 32 000 души във Великобритания са починали от COVID-19, което е най-големият брой, установен досега в Европа, сочат публикувани днес данни, цитирани от Ройтерс.

Националната статистическа служба обяви 29 648 смъртни случаи в Англия и Уелс от 24 април насам, за които в смъртните актове се споменава COVID-19. Като се прибавят смъртните случаи от Шотландия и Северна Ирландия, официалният брой на починалите за момента е 32 313.

Той е по-голям от този в Италия, която досега беше най-тежко пострадалата държава в Европа, макар че италианската бройка не включва случаи, за които има подозрения за COVID-19.

За да избегне нова вълна на зараза с коронавируса, Обединеното кралство възнамерява да разчита, подобно на редица други държави, на приложение за проследяване, тествано днес на южния остров Уайт. Данните от него ще бъдат обобщавани в продължение на няколко седмици, съобщи Франс прес.

От днес приложението ще бъде на разположение за медицинския персонал на острова, уточни министърът на здравеопазването Мат Ханкок, а след това и за всичките 80 000 домакинства на остров Уайт.

Това приложение ще позволява да се предотвратява влизането в контакт с лице, дало положителна проба за коронавирус, чрез използването на Блутут технология. Информацията за местоположението на човек ще се съхранява на телефона на потребителя, уточни министър Ханкок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай