Британският парламент спира работа за месец

Днес парламентът гласува искането на премиера Борис Джонсън за провеждане на извънредни избори на 15 октомври

Британският парламент спира работа за месец | StandartNews.com

Парламентът на Обединеното кралство ще преустанови работа за срок от един месец, считано от понеделник вечерта, предаде британският телевизионен канал Sky News.

Това потвърди говорител на британския премиер Борис Джонсън, който разпореди пророгацията в опит да възпрепятства действията на депутатите, блокиращи стратегията му за излизане на страната от структурите на Общността.

Спирането на работата на британския парламент ще влезе в сила, независимо от изхода на повторното гласуване за провеждане на предсрочни парламентарни избори във Великобритания, допълни говорителят.

Днес британският парламент ще гласува искането на премиера Борис Джонсън за провеждане на извънредни избори на 15 октомври, пише dir.bg. Планирано е и окончателното гласуване на законопроекта за блокиране на възможността за Брекзит без сделка. Ако той бъде одобрен, Лондон ще получи възможност да поиска тримесечно отлагане на напускането на ЕС. Медиите на Острова пишат, че това е последният шанс на депутатите в Камарата на общините да променят курса на Даунинг стрийт 10 спрямо Брекзит.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай