БоДжо повежда "военен кабинет" срещу вируса

Борис Джонсън се връща на работа

БоДжо повежда "военен кабинет" срещу вируса | StandartNews.com
  • Борис Джонсън се връща на работа

Британският премиер Борис Джонсън се завръща днес на работа на Даунинг стрийт. Преди близо месец премиерът даде положителна проба за коронавирус и след 10-дневна самоизолация трябваше да постъпи в болница, тъй като състоянието му се влоши. В болницата Джонсън прекара три денонощия в интензивно отделение и бе изписан на 12 април.

ВИЖ ОЩЕ: Изплува истината за болестта на Джонсън

БоДжо, който се възстанови в лятната си резеденция Чекърс, пристигна снощи на Даунинг стрийт 10, където днес ще председателства срещата на т. нар. „военен кабинет“ в битката с коронавируса. В Чекърс, по съвет на личния му лекар, Джонсън не се ангажира с държавни дела, но проведе разговори с кралицата и американския президент Доналд Тръмп, както и с Рааб и министъра на финансите Риши Сунак, за да обсъди следващата фаза в борбата с пандемията.

Поелият временно функциите на премиера външен министър Доминик Рааб заяви, че завръщането на Джонсън е голям стимул за страната.

Правителството има да взема трудни решения дали и кога да облекчи мерките в наложената карантина. С починалите за последното денонощие 413 души броят на жертвите на коронавируса в страната достигна 20 732.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай