Българин плати $ 34 млн. за имение в Бевърли Хилс

Купувачът е свързан с Христо Йорданов Христов, пише "Варайъти"

Българин плати $ 34 млн. за имение в Бевърли Хилс | StandartNews.com

Огромно имение с изкуствен електронно регулиран водопад в Бевърли хилс е било продадено завчера за 34 640 000 долара на чужденец, свързан с българина Христо Йорданов Христов, съобщи "Варайъти". Това е най-голямата сделка за годината с жилищен имот в града. Между 2005 и 2011 г. имотът е бил собственост на прочутата актриса Джоди Фостър.

Самоличността на купувача, както обикновено, е замаскирана и все още не е официално потвърдена. Но според списанието има някои следи - първо, изглежда очевидно, че купувачът е чужденец; второ - имението е придобито от структура, свързана с някой си Христо Йорданов Христов, някой, който или е изтъкнат търговец на оръжие от България, или съименник на изтъкнат търговец на оръжие от България, гадае "Варайъти".

Сградата с 1325 кв. метра застроена площ, седем спални, киносалон и остъклена винарска изба е завършена през 2014 г. при собственици бивш израелски военен Гала Ашер, превърнал се в успешен магнат в бизнеса с имоти, и съдружници.

Първоначално е била оценена за 55 млн. долара, "така че Христов - или който действително е купил този колос - е сключил сладка сделка, но разбира се това зависи от гледната точка", заключава "Варайъти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай