Белград пак излезе на протест срещу Вучич

Демонстрациите срещу сръбския президент продължават вече почти година

Белград пак излезе на протест срещу Вучич | StandartNews.com

Снощи в Белград се проведе 51-ят протест срещу президента Александър Вучич. Протестът е организиран от Гражданското движение "1 от 5 милиона". Демонстрациите започнаха на 8-ми декември миналата година след побоя на лидера на "Левицата" Борка Стефанович в Крушевац на 23-ти ноември 2018 г. Той бе пребит по време на партийна среща в града.

Участниците в снощния протест се събраха пред сградата на Философския факултет, където отпразнуваха спасението на Белградския университет, след като финансовият министър беше уличен в плагиатство. Той се счита за един от най-приближените на Вучич.

"Искам да кажа едно голямо благодаря на проф. Карапанджи, който първи откри, че Мали е откраднал доктората си. Но, в същото време искам да перифразирам Нийл Армстронг: Това е една голяма крачка за Университета и една малка крачка за Сърбия", каза пред множеството проф. Слободан Първанович.

Професор Биляна Стоилкович поздрави всички учени и студенти с вече свободния университет. "Сърбия е заложник вече седем години и този проблем все още не е решен", подчерта Стоилкович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай