Бебе умря от дрога в САЩ

Майка му му давала опиати, за да заспи

Бебе умря от дрога в САЩ | StandartNews.com

Натривала с хероин венците на момиченцето

33-годишната Кимбърли Нелиган от Бангор, щата Мейн беше арестувана във вторник сутринта по подозрение, че е причинила смъртта на едногодишната си дъщеря. Тя е обвинена, че е натривала с хероин венците на момиченцето, за да заспи. Властите подозират, че в миналото Нелиган е постъпвала по същия начин и с двете си по-големи деца, предаде bg-voice.com.

В сряда Нелиган пледира пред съда невинна по обвиненията в причиняване на смърт на бебето си и в употреба на наркотици.

Бебето беше открито мъртво на 10 октомври 2018 г., след като майката извикала полицията и пожарната, като съобщила, че бебето й не диша.По-късно става ясно, че детето е починало от тежка интоксикация с фентанил – опиат, който се използва като болкоуспокояващо, но се продава нелегално и като заместител на хероина. Веществото е 50 пъти по-силно от хероина.

След като първоначално отрекла, че използва опиоиди, по-късно Нелиган признала пред разследващите, че е използвала хероин веднъж седмично през последните два месеца преди смъртта на дъщеря й.

Бащата на момиченцето пък разказал пред полицията, че е виждал жена си около 15 пъти да маже венците на бебето с веществото, за да заспива по-лесно, тъй като имала проблеми със съня. Нелиган признала пред бащата, че е правила така и с двете си по-големи деца и това било безопасно за тях.В момента жената е освободена под гаранция. Условията за пускането й включват липса на контакт с биологичния баща на детето, както и с деца под 18 години. Освен това не й е разрешено да докосва алкохол или наркотици.

Следващото заседание по делото срещу нея ще бъде на 12 ноември. Окръжният прокурор Мариан Линч заяви, че в бъдеще може да бъдат повдигнати и още обвинения, сред които и за убийство. Засега не е ясно дали ще бъдат повдигнати обвинения и на бащата на детето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай