Байдън връща Джон Кери във властта

Ще става нов "климатичен" лидер на САЩ

Байдън връща Джон Кери във властта | StandartNews.com

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън ще назначи дългогодишния дипломат и служител в сферата на националната сигурност Антъни Блинкън за държавен секретар, заяви днес екипът на Байдън, отговарящ за политически преход, предадоха ДПА и Ройтерс.

Бившият държавен секретар Джон Кери ще бъде специален пратеник на американския президент по въпросите на климата и член на Националния съвет за сигурност.

Байдън планира да върне Съединените щати в Парижкото споразумение за климата, отбелязва ДПА.

Линда Томас-Грийнфийлд ще бъде назначена за постоянен представител на САЩ в ООН, а Аврил Хейнс ще бъде новият директор на националното разузнаване и първата жена на този пост.

58-годишният Антъни Блинкън, който е бил зам.-държавен секретар и заместник на съветника по националната сигурност в администрацията на президента Барак Обама, има тесни връзки с Байдън.

Ако бъде утвърден, той ще е движещата сила в опита на следващата президентска администрация да преструктурира връзките на САЩ с останалата част от света, след четири години, през които президентът Доналд Тръмп поставяше под съмнение дългогодишни съюзи, посочва АП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай