Бащата на Протасевич: Синът ми е бит в затвора

Той е уплашен и много притеснен. Мисля, че е бил бит, казва бащата

Бащата на Протасевич: Синът ми е бит в затвора | StandartNews.com

Дмитрий Протасевич, бащата на създателя на канала NEXTA Telegram Роман Протасевич , съобщи за побоя над сина си в следствения арест . Той коментира видеото за разпит пред The ​​Insider.

Той предположи, че Протасевич може да има счупен нос.

„Това не са неговите думи, той е уплашен и много притеснен. Мисля, че е бил бит. От лявата страна, сякаш намазана с грим, носът възможно да е счупен и лявата страна на лицето ”, каза бащата.

Вечерта на 24 май беше публикуван първият видеоклип с Протасевич от следствения арест. Той заяви, че сътрудничи на разследването и дава признания за организацията на масови безредици в Минск.

Преди това майката на Протасевич разказа, че е открила сина си в една от болниците в Минск.

На 23 май самолет на Ryanair по маршрута от Атина до Вилнюс направи аварийно кацане в Минск след съобщения за мини от летището в Минск. За ескорт на самолета беше издигнат изтребител МиГ-29 на белоруските военновъздушни сили. Веднага след кацането белоруските сили за сигурност задържаха Протасевич, който беше на борда. По-късно беларуската страна заяви, че информацията за добива идва от палестинското движение Хамас .

Протасевич в Беларус е обвинен в създаване на екстремистка група и призоваване към безредици след президентските избори през август 2020 г. Може да получи до 15 години затвор, пише Лента ру.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай