Албанският премиер призова за помощ

Инженери от страни от ЕС и от САЩ, заедно с местни специалисти, оценяват щетите от земетресението

Албанският премиер призова за помощ | StandartNews.com

Премиерът на Албания Еди Рама призовава международната общност да окаже финансова помощ и експертно съдействие на страната за възстановяване от силното земетересние от 6,4 по Рихтер. Земетресението отне живота на 51 души и остави хиляди хора без дом, предаде Асошиейтед прес.

Премиерът Еди Рама посочи днес, че правителството прекроява бюджета, но изтъкна, че ще бъде "човешки невъзможно" да се направи всичко без подкрепата на международните партньори.

При земетресението във вторник, разтърсило адриатическото крайбрежие на Албания, бяха ранени над 3000 души, а хиляди останаха без покрив. Най-силно засегнати от труса бяха пристанищният град и морски курорт Дуръс, на 33 километра западно от Тирана, и разположеинят в близост град Туман, съобщава БНР. Инженери от страни от ЕС и от САЩ заедно с местни специалисти започнаха да оценяват щетите от земетресението.

Днес беше регистрирано ново земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер на 35 километра Северозападно от Тирана малко след 7 часа местно време тази сутрин от Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Епицентърът на труса е бил в Адриатическо море. За момента няма данни за пострадали и нанесени щети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай