50 деца спасени от педофилски кръг

9 души арестувани от Интерпол в Тайланд, Австралия и САЩ

50 деца спасени от педофилски кръг | StandartNews.com

Очаква се да има повече арестувани

Девет души са били арестувани в Тайланд, Австралия и САЩ и 50 деца са били спасени, след като следователите от Интерпол са разбили педофилски кръг, съобщават от международната полицейска група, цитирани от БГНЕС.

Очаква се да има повече арестувани, докато полицията в близо 60 страни провежда разследвания във връзка с операцията на Интерпол, която започна преди 2 години в сайт в „тъмната мрежа”, който има 63 000 потребители в света.

50 деца бяха спасени след арестите. Полицията се опитва да идентифицира и децата, които са на други 100 снимки, които са били споделяни в тази част от Интернет.

От Интерпол казват, че операцията им "Черна китка" е започнала, след като са намерили материали, които са били проследени до сайт в „тъмната мрежа”, където потребителите са използвали софтуер за криптиране, за да се скрият.

„Тъмната мрежа” може да бъде достигната чрез различни търсачки и потребителите трябва да имат точния адрес, за да посетят сайта.

Първият арест е бил реализиран в началото на 2018 г., когато основният администратор на един от сайтовете Монтри Салангам е бил задържан в Тайланд, а друг администратор – Река Токпутза е бил задържан в Австралия.

Част от жертвите на Салангам са били собствените му племенници. Той е получил присъда от 146 години затвор.

Токпутза бе осъден на 40 години затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай