199 станаха случаите на коронавирус в Русия

Новите случаи за последното денонощие са 52

199 станаха случаите на коронавирус в Русия | StandartNews.com

Броят на случаите на коронавирусна инфекция в Русия само за денонощие се е увеличил с 52, до общо 199. Нови случаи са открити в 23 региона, съобщиха от оперативния щаб за превенция и контрол на новата коронавирусна инфекция, предаде ТАСС.

"През изминалия ден в Русия са регистрирани 52 случая на коронавирусна инфекция сред граждани на Руската федерация в 23 региона", се казва в доклада.

12 нови случая са регистрирани в Москва, по пет в Московска и Свердловска области, по три в района на Тула, Красноярск и Хабаровск. Двама заразени са регистрирани в областите Тамбов, Воронеж и Киров, както и в Краснодарския край. Отделни случаи са установени в Иваново, Рязан, Мурманск, Нижни Новгород, Новосибирск, Оренбург, Саратов и Тверска област, Пермска територия, републиките Саха (Якутия) и Чувашия, Ханти-Мансийски автономен окръг и в Санкт Петербург.

Щабът заяви, че през последните две седмици гражданите на Руската федерация посещават страни, неблагоприятни по отношение на коронавирусната инфекция. "Определен е кръгът от лица, с които те са контактували на територията на Руската федерация. Провежда се работа за поставяне на контактните лица под медицинско наблюдение. Техни проби се изследват в лаборатории", допълват от оперативния щаб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай