170 вторични труса в Измир

Жертвите и ранените продължават да растат

170 вторични труса в Измир | StandartNews.com

 

170 вторични труса са усетени в турския град Измир, както и на гръцките острови Самос и Хиос след силното земетресение в Егейско море.

17 човека вече са загиналите и 763 са ранените в Измир. Това са последните данни, дадени от управлението на извънредни ситуции, цитирани от ТАСС. По-рано бе съобщено за 12 жертви и 522 ранени.

Силното земетресение беше усетено и у нас. Според различни източници трусът е бил със сила между 6,6 и 7,0 по скалата на Рихтер. Има разминаване и в посочената дълбочина, данните варират между 5 и 16 километра.

Приливна вълна предизвика наводнения в района на Измир.Спасителните екипи продължават да издирват хора, затрупани под 12 рухнали сгради.

Властите в Самос съобщават за паднали стени на местно училище, църква, както и на къщи. И там претъсванията сред руините продължават.

Външните министри на двете пострадали държави се разбраха  за съвместни спасителни действия.

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви в "Туитър", че има срутилите се сгради са в два района на Измир. Той каза, че няма съобщения за жертви от други провинции, където е усетено земетресението, но посочи, че има малки пукнатини в някои сгради.

Кметът на Измир Тунч Сойер посочи, че най-малко 20 жилищни сгради са разрушени. Над 80 души са спасени досега изпод развалините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай