За кой ли път - ЦСКА изпусна Лудогорец

Дербито на кръга в Първа лига завърши с драматично 2:2

За кой ли път - ЦСКА изпусна Лудогорец | StandartNews.com

В много драматичен мач ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно 2:2 в дерлито на кръга от Първа лига. Парадоксално, но е факт - вече 9 години, откакто Лудогорец е в елита, ЦСКА не може да го бие на "Българска армия".

Червените изпуснаха победата, а с това и възможността да излязат пред съперника си в класирането.

Първият точен удар към една от двете врати отиде в сметката на домакините. Санкаре стреля по земя в 7-ата минута, а Стоянов плонжира и изби.

Лудогорец отговори в 11-ата минута, когато зелените откриха резултата.

Доминик Янков успя да чукне топката, извеждайки Сантана сам срещу вратаря и бразилският халф реализира след шут с десния крак.

В 20-ата минута и ЦСКА-София застраши по-сериозно вратата на орлите. Йомов овладя отдясно влезе навътре към наказателното поле и стреля брилянтно с ляв външен фаул, но Стоянов изби с върха на пръстите си.

Само 60 секунди по-късно топовен шут на Йомов от границата на наказателното поле се отби в напречната греда.

В последните секунди на полувремето Санкаре направи непросит пропуск, като от два метра не успя да улучи вратата и да изравни.

Публиката изля гнева си в края на полувремето срещу съдията Георги Кабаков, който можеше да даде дузпа за ЦСКА заради факта, че Моци изблъска Юга в наказателното поле.

Разградчани пропуснаха да нанесат втори удар в 53-ата минута, когато Янков напредна през центъра и изведе Каули сам срещу Бусато, халфът опита да копне топката, но уцели вратаря на червените.

ЦСКА атакуваше и диктуваше играта, но защитата на гостите за момента се справяше.

Логичното обаче стана! Най-добрият нападател в мача за "червените" Жул Кейта матира Владо Стоянов в 70-та минута - 1:1.

Окрилени от великолепната си публика, домакините нанесоха втори удар.В 74-та минута Санкаре се пребори за топката в наказателното поле на гостите и вкара втори гол - 2:1. Заслуга има е Кери, с топовния си удар преди това, спасен от Стоянов.

В 80-та минута един от своите маркови пропуски направи Али Соу, като бе сам пред Стоянов, но стреля в него. "Червените"изпуснаха чудесна възможност да нокаутират шампионите.

И бяха наказани - в 84-та минута Ихиньо Марин изравни - 2:2, с асистенцията на Доминик Янков.

Така ЦСКА остава на третата позиция, на точка от Лудогорец и на две от водача Берое.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай