Вавринка ще стиска палци за Димитров

Стан предпочита Гришо да стигне финала в US Open

Вавринка ще стиска палци за Димитров | StandartNews.com

Швейцарският тенисист Станислас Вавринка прогнозира, че следващият опонент за Григор Димитров в Откритото първенство на САЩ – Даниил Медведев, няма да спечели първия си трофей от Големия шлем сега. 34-годишният ветеран не остана впечатлен от продукцията, която световният №5 изнесе срещу него, за да го победи в четири сета.

23-годишният Медведев спечели доста комфортно дуела си с носителя на 3 трофея от Големия шлем – 7:6, 6:3, 3:6, 6:1 за 2 часа и 34 минути. Вавринка наблегна на факта, че в първия сет от техния двубой руснакът е поискал медицинска помощ заради проблем в лявото бедро. Заради травмата той доста време куцаше по корта, като явно в течение на срещата контузията отшумя.

„Той може да спечели турнира, но не мисля, че ще го стори”, заяви Вавринка след срещата. „Ще му бъде наистина трудно. Това е моето мнение.”

„Изглежда, че вече започва да се уморява”, добави доказаният швейцарец. Все пак Медведев игра финал във всеки турнир на твърди кортове, в който участва до момента, а в Синсинати дори победи световния №1 Новак Джокович, за да грабне първия си „Мастърс” трофей.

„Сега го чака Григор в полуфинала, а после и самият финал евентуално. През последните няколко седмици той доказа, че всичко може да се случи. Затова има и своя шанс да грабне трофея”, добави Вавринка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай