Цвети продължава да мачка на Australian Open

Само на една победа е от основната схема

Цвети продължава да мачка на Australian Open | StandartNews.com

 

Само на една победа от основната схема на Australian Open е най-добрата тенисистка Цветана Пиронкова. Тя успя да преодолее и втората си съперничка в квалификациите - корейката На-Лее Хан, надигравайки я в три сета - 6:0, 3:6, 6:1.

Тя нямаше проблеми в първата част на мача и само за 29 минути успя да подчини своята съперничка. Пиронкова започна мача с пробив, а после успя да поведе с 2:0, а след това нямаше никакви проблеми да затвори сета без да даде възможност на Хан да вземе гейм.

Явно пловдивчанката подцени ситуацията и даде възможност на корейката да вземе втората част от двубоя. Първият гейм на втория сет продължи цели 12 минути, а Пиронкова пропусна три последователни шанса за пробив. В крайна сметка Хан спечели подаването си, а това бе и първи спечелен сет в мача. Българската изравни за 1:1.

На-Лее Хан успя да си спечели подаването, а след това проби и Пиронкова за 3:1. Последва нов успешен сервис за корейката за 4:1, а в крайна сметка сетът завърши при 6:3.

Преди третия сет Пиронкова направи 10-минутна пауза и се върна на корта, започвайки по-лесно да печели точките си. Тя стартира с лесно свое подаване, а след това направи и пробив, с което поведе с 2:0. Последва нов успешен гейм при неин сервис за 3:0 и нов пробив за 4:0. Корейката върна един сет за 4:1, успявайки да пробие Пиронкова.

До края пловдивчанката бе безкомпромисна и успя да затвори гейма при 6:1, а и с това и самия мач.

Във финала на квалификациите Цветана Пиронкова ще се изправи срещу победителката от мача между 125-ата в света Маргарита Гаспарян от Русия и 192-ата в света Мариам Болквадзе от Грузия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай