ЦСКА разби Лудогорец. За първи път на "Армията"

Червените нямаха досега шампионатна победа над разградчани като домакини

ЦСКА разби Лудогорец. За първи път на "Армията" | StandartNews.com

Странно, но факт. ЦСКА победи Лудогорец за първи път на "Армията" в шампионатен мач. Това стана в 16-ия опит, след 11 равенства и 4 загуби.

Но за това пък - убедително! Червените спечелиха с 4:1, но да не се забравя, че Лудогорец вече си осигури поредната титла и мотивацията в отбора падна. От друга страна, продължи отличната серия на треньора на червените Любослав Пенев срещу тима от Разград.

Срещата започна с минута мълчание на терена и аплодисменти от трибуните в памет на легендата на ЦСКА и България Георги Димитров-Джеки, който почина в неделя.

ЦСКА стартира по-концентрирано мача и в 4-ата минута откри резултата. Червените се възползваха от недобро пласиране на Са, който позволи дълъг пас да мине зад гърба му и да бъде овладян от Варела, но Терзиев затвори своя съперник и изчисти в корнер. Кери центрира от ъгловия удар, а Матей засече с глава на предната греда за 1:0.

В 18-ата минута и Лудогорец отправи първи изстрел по посока вратата на Бусато.

В 39-ата минута Кешерю овладя пред наказателното поле на доамкините, завъртя се на 180 градуса и стреля с левия крак, а след лек рикошет в крака на "червен" футболист топката излезе в корнер покрай лявата греда на Бусато.

Много хубав гол от въздуха на Бисмарк даде аванс от два гола за ЦСКА. Играта стана динамична, Лудогорец намали на 2:1 в в 59-тна минута с гол на Сисиньо.

Слабата защита на шампионите обаче пусна ново попадение.- точен за червените бе Кох в 62-та минута.

В следващите минути ЦСКА направи още две изключително опасни контраатаки, които като по чудо не доведоха до нов гол, тъй като ударите на резервите Йомов и Енрике не намериха целта.

Лудогорец завърши мача с 10 души, след като Чибота получи червен картон в края.

Но кулминация в края! ЦСКА получи заслужена дузпа и Кайседо вкара - 4:1!

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай