Тервел срещу американец през март

Българският боксьор се готви при треньора Кени Адамс

Тервел срещу американец през март | StandartNews.com

Носителят на европейската титла по бокс в полутежка категория Тервел Пулев (12 мача, 12 победи, 11 с нокаут) ще се изправи срещу американец по време на гала вечерта на 23 март в Лос Анджелис, на която ще се боксира и брат му Кубрат.

Противникът на по-малкия брат Пулев се казва Брандън Джонсън и има 13 победи и 3 загуби на професионалния ринг. Единственото му поражение с нокаут е от юли 2017 г., когато загуби от Сантино Търнбоу.

Новината съобщи самият Тервел със снимка в социалните мрежи.

От началото на годината той се готви при американския треньор Кени Адамс - първия афроамериканец, назначен за наставник на националния отбор на САЩ. Той е подготвял бившия световен шампион в тежка категория Владимир Кличко през 1999 г. и Мани Пакиао през 2005 г.

Адамс е известен с това, че държи боксьорите му да показват желязна дисциплина. Това потвърди и Тервел: "Усещам подкрепата на треньора ми - "пламъка", който Кени Адамс влага ежедневно в тренировъчния процес с мен, ме кара да съм дисциплиниран и мотивиран, така че няма случай на мое закъснение или да не се старая да изпълня негово изискване, относно тренировките".

За последно по-малкият брат Пулев се боксира пред българска публика. През октомври 2018 г. в София той победи Леонардо Бруцезе и завоюва първата титла в професионалната си кариера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай