Спортът превзема кметските избори

Звезди от футбола, баскетбола, стрелбата и др. се пускат в кампанията

Спортът превзема кметските избори | StandartNews.com

През годините много спортисти влизат с пълна сила в политиката и правят добри кариери. Сегашните кметски избори на правят изключение. Листите в големите градове са пълни с хора от спортните среди, които ще се надяват народът да им се довери още веднъж, не само на спортното поле. Ето и някои от спортистите, които участват в листите за кметове.

Здравко Димитров, Пловдив (ГЕРБ)
Още през юли кметът Иван Тотев обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат. ГЕРБ залага в надпреварата на областния управител Здравко Димитров. Той е състезател по баскетбол в ЦСКА, в „Академик“ Пловдив и в националния отбор. Като след спортната кариера се занимава с частен бизнес.

Христо Йовов, Своге (ГЕРБ)
Местната структура на ГЕРБ в Своге номинира бившата звезда на Левски и националния отбор по футбол Христо Йовов - Бижутера за кмет на града. На местните избори през 2011 г. Христо Йовов отново бе кандидат за кмет на Своге, подкрепен от широка коалиция. След първия тур обаче той остана трети. Четири години по-късно Бижутера получи покана от тогавашния градоначалник Емил Иванов и стана зам.-кмет с ресор образование, култура и социални дейности. В началото на юли 2016 г. Йовов подаде оставка.

Сашо Везенков, Ботевград (ГЕРБ)
Баскетболната легенда Сашо Везенков е кандидатът за кмет на ГЕРБ в Ботевград. Той води и листата за общински съветници на ГЕРБ в града. Надолу в листата е Пламен Трънски. Той е треньор по таекуондо от дълги години, работил с много от децата на Ботевград. Той заема девета позиция в листата.

Йордан Лечков, Сливен (Нова алтернатива)
Легендата на българския футбол Йордан Лечков отново е в играта за кмет на Сливен. Той бе издигнат от Нова алтернатива. Лечков е общински съветник и лидер на своя политическа формация, от чието име ще бъде издигната кандидатурата му. Той ще се бори за трети мандат начело на родния си град. Лечков беше кмет на града от 2003 до 2011 година, а на изборите през 2015 година отново беше кандидат, но не беше избран за сметка на настоящия градоначалник Стефан Радев.

Весела Лечева, БСП (Велико Търново)
Изненадващо БСП издигна като кандидат за кмет на старата столица депутата и бивш спортен министър Весела Лечева. Тя е двукратна сребърна медалистка в стрелбата, както е петкратна световна шампионка.

 

Иван Запрянов, Александър Стамболийски (район "Западен", Пловдив)
Иван Запрянов - спортист и кореняк пловдивчанин, е кандидатът за кмет на район „Западен“, издигнат от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Той е самбист и ММА боец.

Волен Сидеров, Атака (София)
Самият Волен Сидеров не е бил професионален спортист, но много от неговите поддръжници за тази кампания са. Като футболния треньор Велислав Вуцов и европейския вицешампион по бокс Благой Соколов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай