Слави Бинев на среща с Томас Бах

Двете Кореи направиха важна стъпка към обединяване

Слави Бинев на среща с Томас Бах | StandartNews.com

Швейцария отново е исторически център на спорта. Пред очите на Президентът на МОК Томас Бах и бившия Федерален канцлер Герхард Шрьодер, представителите на южната и севернокорейската таекуондо федерации направиха стъпките към обединение на двата спорта. 
Събитието което се проведе в Олимпийската столица е сензация за света на спорта. На бележития ивент, България бе представена от президента на Eвропейския таекуондо съюз и президент на БФТ Слави Бинев. Поради заслугите му в развитието на таекуондо и опита му в институциите, той бе част от делегацията представляваща олимпийското таекуондо, и предвождана от президента наWT д-р Чо .Домакин на срещите бе Музеят на спорта в Лозана, заедно с председателя на МОК Томас Бах, който посрещна президентите на двете световни таекуондо делегации – на WT д-р Чо и наITF Ри Йонг Сон. На събитието присъстваха още бившия бившия Федерален канцлер Герхард Шрьодер, президента наASIOIF  Франческо Бити, президента на световната хандбална федерация Хасан Мустафа, Президента на FISU Олег Матитсин, дипломати, депутати и легенди в спорта. 
В личен разговор със Слави Бинев, Томас Бах  не скри очарованието си от страната ни и работата на БОК под ръководството на Стефка Костадинова. Той напомни на президента на БФТ за семейната му олимпиада, която коментираха при посещението на Бах в София, преди няколко месеца.В качеството си на президент на ETU Бинев обсъди с бившия канцлер на Германия и възможностите за развитието на спорта, и таекуондо в Европейския съюз. 
След срещата се проведе се и демонстрация на отборите на WT и ITF в чест на 25-тата годишнина от включването на таекундо в Олимпийските игри. Под надслов „One world, one taekwondo“ двата демо – отбора се прегърнаха. Овациите на присъстващите, обаче обраха и президентът на Турската Федерация – WT  Метин Сахин и проф. Джон Кукион от Корея,които направиха атрактивен спаринг 34 години след последното им явявяне заедно на финалите на световно първенство през 1985г. Те доказаха, че за таекуондо възрастта е само цифра. 
Днес срещите на двете корейски делегации продължават и в Женева, където престои посещение и последната съвместна демонстрация през април на WT и  ITF в  централата на ООН, където ще е най-големият импакт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай