Скандал - уволниха наши треньорки в Швейцария

Илияна Раева изразява подкрепа към тях

Скандал - уволниха наши треньорки в Швейцария | StandartNews.com

Илиана Динева и Гергана Станчева са били уволнени от треньорските постове на националния отбор по художествена гимнастика на Швейцария. Причина за това са нарушения на професионалната етика, като всичко се е случило след оплакване от неназована гимнастичка, твърдят от нашата федерация.

Въпросната състезателка твърди, че е била наричана "дебела крава" от Динева, била принудена да тренира с контузия и е била лишена от вечеря.

Илиана Динева работи в Швейцария години наред и срещу нея никога не е имало оплаквания. Българката вече си е наела адвокат и смята да съди местната федерация, като получи подкрепа от свои бивши състезателки, които заявиха, че всичко това е лъжа.

Българската федерация по художествена гимнастика също защити треньорките с писмо, подписано от Илиана Раева. Президентът на централата подчертава, че това не е първи подобен ход на швейцарските ѝ колеги.

Преди години така е била уволнена Весела Димитрова, която в момента е начело на родния ансамбъл. Тя е спечелила делото си срещу швецарците, а по-късно до подобен развой се стига и при Мариела Пашалиева, която е освободена заради незадоволителни резултати.

Димитрова изведе Швейцария до безпрецедентното в историята на страната осмо място при ансамблите на световно първенство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай