Нови 4,5 млн. лева дългове в Левски

Сираков призна за много критична ситуация

Нови 4,5 млн. лева дългове в Левски | StandartNews.com

Наско Сираков каза пред БНТ, че нови задължения, които "Левски" е натрупал през последните месеци след спирането на парите от генералния спонсор - Националната лотария, дърпат клуба към дъното.

Легендата призна и за преговори с НАП, където задълженията също растат, а и за разговори с фирми, които могат да са спонсори на клуба.

На "Герена" не са плащали заплати на служители и футболисти от 3 месеца - само тези пари са някъде над 2 милиона лева

"За вноските към НАП до момента няколко месеца се грижат единствено и само нашите привърженици, за което няма как да спрем да говорим и да им благодарим. Те поеха върху себе си тази тежест и се справят повече от прекрасно - каза силният човек в "Левски". - Имаме две различни задължения към НАП. Споразумението, по което три години трябва да плащаме 143 хиляди лева.

Големият воденичен камък, който дърпа "Левски" към дъното, са задълженията от последните 4-5 месеца. Надяваме се, но трудно ще се измъкнем от тази ситуация. Те са вече към 4,5 милиона.", добави Сираков.

"Мога да кажа, че съм се срещал с потенциални спонсори неколкократно. Ще излъжа, ако кажа, че сме на последната права. И големи, и малки фирми има сред тях. Няма да измъкнете име от мен.

Докато нямаме подписан договор, няма да спекулираме., казда още Наско Сираков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай