Ноле проговори за изцепката. Какво губи?

Цялата тази ситуация ме направи много тъжен и празен, написа Джокович

Ноле проговори за изцепката. Какво губи? | StandartNews.com

Световният №1 в тениса Новак Джокович излезе с първи коментар след изцепката си US Open, заради която бе дисквалифициран. По време на 1/8-финалния си двубой срещу Пабло Кареньо-Буста, който не вървеше добре за Джокович, Ноле даде воля на гнева си и изстреля топката извън корта. За лош късмет тя удари в гърлото и повали на земята страничната съдийка. Осъзнал грешката си звездата изтича при нея и й се извини, но това не го спаси.

ВИЖ ОЩЕ: Сензация! Изхвърлиха Джокович от US Open

"Цялата тази ситуация ме направи много тъжен и празен. Проверих как е страничната съдийка и слава Богу тя се чувстваше добре. Изключително много съжалявам, че ѝ причиних такъв стрес. Не беше умишлено. Толкова грешно. Не оповестявам името ѝ, за да уважа личното ѝ пространство”, каза Ноле. И продължи: „Относно дисквалификацията, трябва да погледна вътре в себе си, да поработя върху разочарованието си и да превърна всичко това в урок за израстването и еволюцията ми като играч и човешко същество. Извинявам се на US Open и всички свързани с него за поведението си”.”

Изключително съм благодарен на екипа и семейството ми, които са моя опора, както и на феновете, които винаги са до мен. Благодаря ви и много съжалявам", написа още Джокович.

Ноле ще загуби всички пари, спечелени до момента от наградния фонд. В съответствие с правилата на турнирите от Големия шлем, след действието му да удари топката опасно или безотговорно в рамките на корта или да удари топката с неглижиране на последствията, съдията на US Open дисквалифицира Новак Джокович от 2020 US Open,“ гласи становището на USTA. „Тъй като бе дисквалифициран, Джокович ще загуби всички точки, които е спечелил и ще бъде глобен със сумата, получена от него от наградния фонд, както и с всякакви други глоби, произлезли от инцидента.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай