Нидерландия би Украйна в голяма драма в Амстердам /ОБЗОР/

Футболен спектакъл спектакъл в Амстердам

Нидерландия би Украйна в голяма драма в Амстердам /ОБЗОР/ | StandartNews.com

В най-лудия мач до момента на Евро 2021 Нидерландия победи Украйна с 3:2. Един голям спектакъл и драматичен финал на двубоя на "Йохан Кройф Арена".

Началото беше изключително динамично и с постоянни атаки към двете врати.

В 5-ата минута дойде и първото стопроцентово положение. Вайналдум отклони технично към Дъмфрис, но десният бек стреля право в тялото на украинския страж. Само две минути по-късно самият Жоржиньо Вайналдум имаше възможност да открие резултата, но прати топката на сантиметри над напречната греда. 

Пресата на "оранжевите" сериозно затрудняваше техния съперник, но украинската защита не се поддаваше на паника. В 27-ата минута Вегхорст излезе срещу Бушчан, но не можа да го заобиколи и да се озове срещу опразнената врата.

В 39-та минута  Вайналдум стреля много силно от границите на наказателното поле, но вратарят Бущан изби с лявата си ръка!

Още една възможност - Думфрис засече с глава след високо подаване, но ударът му беше лишен от точност.

Но логичното се случи! В 52-та минута страхотен изстрел на Вайналдум нямаше спасяване - 1:0 за Нидерландия и 23-ти гол на капитана на "лалетата"с националната фланелка.

Нидерландците продължиха да мачкат своя съперник и в 58-та минута Векхорст вкара втори гол - 2:0.. След намеса на ВАР голът бе потвърден.

Интригата обаче се върна! Чудесен гол на Ярмоленко в горлния десен ъгъл на Стекеленбург даде нов ход на мача - 2:1.

И дойде чудото! От безнадеждна ситуация, украинците изравниха резултата. Яремчук с глава простреля Стекеленбург в 78-та минута и попари "Йохан Кройф Арена" - 2:2.

Веднага в момента бе напомнено, че Нидерландия е без основните си защитници Ван Дайк и Де Лихт, което се видя много добре.

Драмата обаче продължи! Грешникът с два пропуска до момента Дъмфрис изведе пак домакините напред - 3:2. Четири минути преди края на редовното време. 

В петминутното добавено време на мача нидерландците успяха да задържат аванса и да спечелят лудия мач.

РЕЗУЛТАТИ:  Англия - Хърватия 1:0, Австрия - РС Македония 3:1, Нидерландия - Украйна 3:2. 

Саутгейт :подарихме на страната един приятен следобед

Саутгейт: Прекрасно, подарихме на цяла Англия един приятен следобед

Селекционерът на английския национален тим Гарет Саутгейт остана много доволен от представянето на своите футболисти при успеха с 1:0 над Хърватия, в първи двубой от група D на Евро 2020.

"Прекрасно е, че подарихме на нашите фенове и на страната ни един приятен следобед. Играчите се справиха наистина добре. Още от самото начало играхме добре и установихме контрол над мача."

"Калвин Филипс е играч, който е изключително подценяван. Той започна фантастично кариерата си в националния отбор. Той изигра огромен мач. Много съм доволен и от Рахийм.

Той беше опасен през целия мач. Неговият голмайсторски рекорд предполага, че трябва да имаме вярва в него и мисля, че беше мотивиран да покаже това", каза още Саутгейт.

Изготвят график за здравето на играчите

От Международния съюз на професионалните футболисти (ФИФ Про) споделиха, че в следващите месеци ще се направи всичко възможно графикът на играчите да бъде разреден с цел да се гарантира здравето на състезателите.

Случва се: Изготвят график, който да гарантира здравето на играчите

Именно инцидентът с Ериксен обаче може да ускори процеса, тъй като в последната година календарът за футболистите излезе извън всякакви рамки заради коронавируса.

 

                                 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай