Националите почнаха силно в Лигата на нациите

Момчетата на Силвано Пранди удариха Канада с 3:1 гейма

Националите почнаха силно в Лигата на нациите | StandartNews.com

Мъжкият национален отбор по волейбол на България победи Канада с 3:1 гейма (25:20, 26:24, 19:25, 25:17 ) в първия си мач от група 2, от първия уикенд във Волейболната лига на нациите, в аржентинския град Мендоса.Така „лъвовете“ стартираха отлично в турнира и отбелязаха първи три токи в актива си, а селекционерът Силвано Пранди направи успешен повторен дебют начело на България.

Националите ни стартираха стабилно и бяха водещият тим на полето, като спечелиха първия гейм с комфортна разлика. Втората част започна равностойно, след това кленовите листа поведоха с 18:14. Нашите успяха да стопят пасива си и да изравнят при 23:23. В решителните минути България отново се наложи, след две поредни грешки на съперника и поведе с 2:0 гейма.

Третата част бе под диктовката на канадците, които взеха преднина, задържаха я докрай и спечелиха гейма, като се върнаха в играта. Канадците отбелязаха силно начало в четвъртия гейм, като поведоха с 5:2, но не успяха да запазят превъзходството. 

Родните представители направиха обрат, а на второто техническо прекъсване вече водеха с 16:11. Това бе преломен момент, като националите увеличиха преднината си на 19:12 и спечелиха безпроблемно гейма, а с това и крайната победа с 3:1.

Реализатор за победата стана Николай Учиков с 27 точки. Тодор Скримов добави 10 точки за успеха. Младият Алекс Грозданов завърши с 9 точки. За Канада най-резултатен бе Шарън Върнън-Еванс с 22 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай