Млади тенисисти се състезаваха в Ардино

Почетен златен медал получи тенисистът Ерман Четинер от Люлебургаз, който е болен от Синдрома на Даун. Момчето е първенец на Турция и световен вицешампион

Млади тенисисти се състезаваха в Ардино | StandartNews.com

Млади тенисисти от Кавала, Люлебургаз и български клубове се състезаваха в Ардино. 14- тото издание на Международния турнир по тенис на маса за момичета и момчета до 15 години бе в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов – Джофи. Участваха  над 60 души от утвърдени тенис-школи от България, Турция и Гърция. Състезанието бе под патронажа на кмета на община Ардино Ресми Мурад.
       
Почетен златен медал получи тенисиста Ерман Четинер от Люлебургаз, който е болен от Синдрома на Даун. Момчето е първенец на Турция и световен вицешампион. Сред наградените  е и Фотини Димитриадис от Кавала. Шампионската титла при момчетата заслужи тимът на „Стоянстрой“ от Пловдив, на второ място остана съставът на „Кавала“, а трети са домакините от Ардино.
      
Създадената отлична организация и подобаващо домакинство позволи на младите тенисистки от трите балкански страни да разгърнат в спортна зала „Юнак“ не само високо майсторство, но и да демонстрират динамиката и красотата на тениса. В продължение на три дни, състезателите показаха и фер плей.
      
Кметът Ресми Мурад поздрави организаторите за перфектната организация за провеждане на състезанието и покани всички присъстващи отбори да участват и в следващото издание на международния турнир през 2021 година.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай