Локо (Пд) вдигна Купата на България

„Смърфовете“ надделяха с 1:0 над Ботев във финала

Локо (Пд) вдигна Купата на България | StandartNews.com

Локо Пловдив е новият носител на Купата на България. „Смърфовете“ удариха градския съперник Ботев пред над 18 000 зрители на националния стадион „Васил Левски“. В герой за „черно-белите“ се превърна Ален Ожболт. Той вкара победното попадение в 73-ата минута.

На трибуните бе и президентът на България Румен Радев. Но и той, както всичко останали над 15 000 зрители все още чакат голове.

На терена бе скучно до 73-ата минута. Тогава Локомотив поведе с 1:0. След бърза контраатака, Анте Аралица центрира по земя и с много технично изпълнение с пета Ален Ожболт откри резултата за "смърфовете" в 73-ата минута. След гола феновете на Локо нахлуха на пистата и в продължение на 2 минути на пуснаха своите герои да се върнат на терена, прегръщайки ги!

Минута по-късно Ботев можеше да се върне в мача, но ударът с глава на Еберт Кардосо удари напречната греда. В 81-ата минута Тодор Неделев стреля от фаул, а топката облиза страничния стълб. Натискът на "канарите" ще се усилва. Резервата Карагарен можеше да реши всичко само 60 секунди по-късно, но ударът му мина покрай вратата на Кайзер.

Така Локо печели Купата на България за първи път в своята история.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай